Analyse
Voorbereiding bouwproject
Sta je op het punt om aan een nieuw-, aan- of verbouwproject te beginnen? Zorg er in dat geval voor dat je de juiste voorbereidingen treft, voordat je aan de slag gaat. Het komt zeer regelmatig voor dat mensen onvoorbereid aan bouwprojecten beginnen, met alle gevolgen van dien. Als pas tijdens het bouwproject blijkt dat bepaalde onderdelen van het bouwproject niet uitvoerbaar zijn, dan is dit lastig aan te passen. Reden genoeg om dergelijke problemen voor te zijn en je plannen vooraf voor te leggen aan een architect! Een architect helpt je echter niet alleen met een analyse van de haalbaarheid van bouwplannen. Ook kan een architect hulp bieden bij het nalezen van de regelgeving in je omgeving.
Plannen voor een bouwproject
Bij het opstellen van de plannen voor een bouwproject dien je met verschillende aspecten rekening te houden. Zo is het allereerst van belang dat je kijkt naar de beschikbare ruimte. Wil je enkel een gebouw laten bouwen, of wil je dit combineren met een mooie garage, een oprit of een tuin? Op basis van de ruimte die je aan een bouwproject wilt besteden, kun je een indeling voor het gebouw zelf maken. Denk hierbij aan het aantal kamers, de indeling van de kamers, het aantal verdiepingen, enzovoorts. Deze indeling is belangrijk om te bepalen op welke manier leidingen en elektriciteitskabels moeten lopen.
Analyse van de omgeving en regelgeving
Wanneer je plannen voor het bouwproject op papier staan, volgt een analyse van de omgeving en de regelgeving. Het is belangrijk om je aan de bestaande regelgeving te houden, om te voorkomen dat er problemen met omwonenden ontstaan. Het is raadzaam om dit door een specialist uit te laten zoeken, zodat je niets over het hoofd ziet. Het zou immers erg vervelend zijn als je bouwplannen tussentijds of achteraf nog moeten worden aangepast. Regelgeving is onder meer gericht op de dakbedekking van een gebouw en de kleur van stenen.